Mutfaklarda doğru bir yerleştirme ve organizasyon yapmak sadece mutfağın görünümünü değil kullanıcının sağlığını da etkiliyor. Kimse karanlık, dağınık ve kullanışsız bir yerde aşçılığını yeterince gösteremez. Sağlıklı, zevkli, lezzetli yemekler pişirmek ve yemek için ilk adım mutfağınızı doğru tasarlamak.\r\n\r\n\r\n\r\n1. Mutfağı aydınlatın\r\n\r\nİyi aydınlatılmış ferah mutfaklar, ev halkını bir araya toplayacak bir toplantı merkezi görevi görür. Pencerelerinizi güneşli bir güne aralayın, bırakın günışığı içeri girsin. Aydınlık bir mutfak yemek seçimlerinize de ilham verecektir.\r\n2. Natürel olun \r\n\r\nEğer mutfağınıza rötuş yapmaya başladıysanız natürel, toprağa benzer yeşil, kahve ve sarı tonlarını kullanmayı düşünün. Çünkü ne kadar doğal, o kadar iyi. En önemlisi de size kendinizi iyi hissettirmesi. Ana renklere karar verdikten sonra mekânın atmosferine hareket katmak için aydınlık bir sanat eseri ya da desenli bir cam seperatör de kullanabilirsiniz.\r\n\r\n3. Tazelenin \r\n\r\nCam bir kâseyi taze ve rengârenk meyvelerle doldurarak mutfağınızın ortasına bir güzellik abidesi yerleştirebilirsiniz. Hazırlayacağınız meyve sepetinde elmalar, muzlar, portakallar, kayısılar ve çilekler mutlaka bulunsun. Mevsim meyvelerinden de meyve sepetinize takviye yapın.\r\n\r\n4. Cam malzeme kullanın \r\n\r\nCam malzemeden yapılmış şişeler ve kavanozlar hem çekmecelerinizde ve dolaplarınızda düzeni kontrol altına almanızı sağlar, hem de içlerinde saklayacağınız yiyeceklerin taze kalmasına yardımcı olur. Geniş bir vazoya limonları doldurup onu dekoratif bir obje gibi kullanarak da odanıza renk katabilirsiniz. Fındıkları, tahılları ve fasulyeleri cam kavanozlarda depolayarak onları aynı zamanda mutfak tezgâhınızın üstünde de sergileyebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek şey, onların direkt gün ışığı almasını engellemek. Böylece hem yemek yaparken bu ürünlere daha kolay ulaşabilirsiniz hem de natürel ve estetik bir görünüm yakalarsınız.\r\n\r\n5. Bir micro-bahçe yaratın\r\n\r\nTaze çiçekler her zaman mutfağınızı keyiflendirecektir. Evin içinde bitkiler yetiştirebileceğiniz bir bahçe yaratmaya çalışın. Mutfağınızda minik saksılarda fesleğen ve kekik büyütebilirsiniz. Onları pencere kenarına yerleştirebilir ve büyüttüğünüz bitkilerinizden yemeklerinize katabilirsiniz. Taze bitkilerin kokusu mutfağınıza doğal aromaları getirecektir.\r\n\r\n6. Mutfak aksesuarlarını ve pişirme malzemelerinizi güncelleyin \r\n\r\nMutfakta yeni ve parlak aksesuarlar kullanmak, yemek yapan kişiyi daha çok teşvik eder. Demir döküm pişirme üniteleri hem mutfağınızda çok güzel görünür hem de yemeğinizin kalitesini arttırır. Eğer ocağınızı yenilemeyi düşünmüyorsanız pişirme araçlarınızı yenileriyle değiştirebilirsiniz. Titanyum tencere ve tavalar hem şık görünüme sahipler hem de pişirme söz konusu olunca çok kaliteli sonuç veriyorlar. Kendinize yeni bir pişirme seti alın. Eğer toprak tonlarında bir mutfak yaratacaksanız, bambu mutfak araç gereçlerini tercih edebilirsiniz.\r\n\r\n7. Küçük mutfak aletlerinden yardım alın\r\n\r\nBirkaç küçük mutfak oyuncağıyla mutfakta geçirdiğiniz vakti kısaltarak sarfettiğiniz eforu daha basite indirgeyebilirsiniz. Kendinize siyah, beyaz ya da çelik gibi bir palet belirleyin ve yeni mutfak aletlerini bu tema doğrultusunda seçin.\r\n\r\n8. Buzdolabınızı ve kilerinizi düzenleyin\r\n\r\nDüzgün organize edilmiş bir mutfakta yer alan buzdolabının ve kiler dolaplarının içi de tıpkı dışarıdan göründüğü gibi özenle yerleştirilmiş olmalı. Mutfağınızla gurur duyduğunuz kadar dolaplarınızın içinin düzeniyle de gurur duymalısınız. Dolaplarınızın içini organize etmek için bolca saklama kutusu edinin.\r\n\r\n